Hyundai | Kia | Rezervni | Auto delovi | Prodaja | Senzori

Chevrolet i Daewoo auto-delovi | Senzori

Senzori

Današnji automobili funkcionišu iz pomoć nekoliko desetina senzora koji računarima šalju podatke o temperaturi, pritisku, protoku, položaju ili ugaonoj brzini pojedinih delova.

Kao primer vrlo važnog senzora koji se nalazi praktično u svim novim automobilima, tu su senzori ABS uređaja. Oni su smešteni blizu osovine na sva četiri točka i izloženi su ekstremnoj toploti ili hladnoći, u zavisnosti od godišnjeg doba, moraju da podnesu udare i rad oslanjanja točkova i da pri tome budu u potpunosti neosteljivi na vlagu i hemijske agense kojima mogu biti izloženi na jednom autu (benzin, ulje, kiseline iz akumulatora ili rashladne tečnosti).

Još jedan primer važnih senzora u automobilima, koji su izloženi vrlo teškim uslovima rada, su senzori na radilici i na bregastim osovinama. Oni beleže položaj i ugaonu brzinu radilice na osnovu čega kompjuter računa trenutak ubrizgavanja goriva i paljenja smeše.

Senzor bregaste osovine je deo koji je pozicioninran ili uz samu remenicu bregaste osovine ili je postavljen vertikalno, i ima osnovnu ulogu da prati rad bregaste osovine a služi i da reguliše paljenje vozila u nekim malo ekstemnijim situacijama i sve podatke koji su važni šalje dalje ugrađenom elektronskom sistemu vozila i o svemu se na vreme obaveštava vozač. 


Svi senzori na vozilu, za modele Hyundai i Kia: senzor radilice, senzor bregastesenzor abs-a.

 Rezervni auto delovi - Senzori:

Veleprodaja

Ukoliko ste servis, prodavnica ili majstor posebno naglasite kada nazovete da bismo vam odobrili rabat prilikom kupovine. Ukoliko se registrujete imate priliku da direktno poručujete robu sa našeg lagera.

E-shop